Jak naprawić błąd „Przekroczono limit pobierania” na Dysku Google


Jedną z największych zalet Dysku Google jest to, że możesz pobierać i udostępniać pliki oraz współpracować nad nimi z wieloma osobami. Jednak gdy te zespoły staną się duże lub próbujesz przesłać duże pliki, możesz napotkać limity użycia. Te limity użytkowania mogą prowadzić do błędu „Przekroczono limit pobierania”.

Istnieje kilka sposobów obejścia tego błędu, które omówimy w tym artykule.

Co powoduje błąd„ Przekroczono limit pobierania ”?

Twoje konto Dysku Google zawiera przestrzeganie ograniczeń (którego większość użytkowników nigdy nie osiągnęła):

  • Dzienny limit 750 GB między kontem Mój dysk a dyskami współdzielonymi.
  • Dalsze przesyłanie nie jest dozwolone w dniu osiągnięcia limitu 750 GB.
  • Przesyłane pojedyncze pliki nie mogą być większe niż 5 TB.
  • Nie ma wymienionych limitów pobierania, ale ogólnie jeśli udostępniłeś duży plik wielu użytkownikom, którzy pobierają go w krótkim czasie, Google może zablokować plik przed dalszym pobieraniem na 24 godziny, aby zapobiec nadużyciom.

    To drugi problem, który może prowadzić do Błąd „Przekroczono limit pobierania”. Może to być nieprzewidywalne, ponieważ nie możesz dowiedzieć się, ile innych osób pobrało już ten sam plik, który próbujesz pobrać.

    Jak działa limit pobierania na Dysku Google

    Jeśli próbujesz pobrać udostępniony plik z Dysku Google, możesz zobaczyć dwa błędy związane z dziennym limitem pobierania udostępnianych plików. Pierwszym jest błąd „Przekroczono limit pobierania”. Drugi to „Przepraszamy, nie możesz teraz wyświetlić ani pobrać tego pliku”.

    In_content_1 all: [300x250] / dfp: [640x360]->

    Problem z udostępnianiem dużego pliku wielu osobom (np. Udostępnianie linku do pobrania na swojej stronie internetowej lub konta w mediach społecznościowych z wieloma obserwującymi) polega na tym, że wiele osób mogłoby spróbować pobrać ten plik naraz.

    Ten niezwykły wzrost przepustowości uruchomi wewnętrzne filtry nadużyć Google i spowoduje te błędy dla użytkowników próbujących pobrać plik z Twojego konta. Wszyscy użytkownicy zostaną zablokowani przed pobieraniem pliku na 24 godziny.

    Chociaż może to wydawać się irytujące, ograniczenie przepustowości jest na miejscu nie bez powodu. Istnieje wiele przypadków, gdy ludzie publicznie udostępniają linki do pirackich filmów lub muzyki za pośrednictwem swojego konta na Dysku Google. Filtr przepustowości pomaga Google identyfikować i blokować tym użytkownikom korzystanie z Dysku Google.

    Ale oznacza to również, że jeśli jesteś częścią organizacji z bardzo dużą liczbą członków i próbujesz udostępnić dokument lub broszura z członkami, to ograniczenie spowoduje problemy.

    Jak ominąć limit pobierania Dysku Google

    Nadal możesz pobrać plik bez wywoływania błędu „Przekroczono limit pobierania”. Wystarczy wykonać kilka dodatkowych czynności, aby zmienić konto Dysku Google, z którego je pobierasz, na własne.

    Aby to zrobić, musisz najpierw zapisać kopię na swoim koncie Dysku Google.

    1. Upewnij się, że jesteś już zalogowany na swoje konto Dysku Google.

    2. Wybierz łącze do udostępnionego pliku na Dysku Google, który chcesz pobrać.

    Jeśli jesteś już zalogowany na swoje konto Google, spowoduje to otwarcie kopii pliku na koncie. U góry tego zobaczysz stan informujący, że kopia została dodana do Twojego konta. Jednak nie zawsze jest oczywiste, gdzie ta kopia była przechowywana.

    3. Zapisz kopię pliku w preferowanym folderze Dysku Google, wybierając Plik>Utwórz kopię.

    4. Przejdź do folderu, w którym chcesz zapisać kopię, i wybierz ją. Kliknij przycisk Wybierz, aby go wybrać. Następnie wybierz OK, aby zakończyć.

    To przenosi plik z oryginalnego konta, z którego został udostępniony na Twoje konto Dysku Google. Ponieważ Twoje konto Dysku Google znajduje się również na serwerach Google, z technicznego punktu widzenia nie jest to pobieranie pliku.

    Teraz, gdy kopia oryginalnego pliku jest na Twoim koncie i nikt inny jej nie pobiera, możesz Śmiało i pobierz go teraz na swój komputer lokalny bez żadnych ograniczeń limitu pobierania.

    Pobierz plik z własnego konta

    Teraz możesz zamknąć okno, w którym przeglądałeś oryginalny plik . Przejdź do folderu na swoim koncie Dysku Google, w którym utworzyłeś kopię pliku.

    Teraz możesz pobrać plik na swój komputer na dwa sposoby. Kliknij plik prawym przyciskiem myszy i wybierz Pobierz.

    Gdy plik zostanie pobrany, zobaczysz go w obszarze pobierania plików swojej przeglądarki. W przypadku przeglądarki Google Chrome jest to lewy dolny róg.

    Po prostu wybierz strzałkę w dół po prawej stronie nazwy pliku i wybierz, co chcesz zrobić z plikiem.

    Drugą opcją pobierania jest dwukrotne kliknięcie pliku, aby go otworzyć . Wybierz Plikz menu, następnie wybierz Pobierzi wybierz format pliku, do którego chcesz pobrać plik.

    Spowoduje to pobranie pliku i pojawi się w przeglądarce tak samo jak powyżej.

    Jak naprawić błąd „Przekroczono limit pobierania”, jeśli jesteś właścicielem

    Jeśli to Ty przechowujesz plik udostępniony wielu osobom na swoim koncie Dysku Google, poprawka dla tego błędu jest nieco inna.

    Problem polega na tym, że tak wiele osób pobrało udostępniony plik, że uruchomił filtr Google, który blokuje pobieranie w przyszłości. Ta blokada dotyczy tego konkretnego pliku, a nie samego Twoje konto na Dysku Google.

    Oznacza to, że wszystkie inne udostępnione pliki mogą być nadal pobierane. Jeśli zamienisz oryginalny plik, który ma teraz zablokowane pobieranie, na „inny” plik, możesz ponownie uruchomić pobieranie.

    Aby to zrobić, kliknij prawym przyciskiem myszy oryginalny plik i wybierz Utwórz kopiuj.

    Pojawi się nowy plik ze słowem „Kopia” przed oryginalną nazwą pliku.

    Plik zostanie udostępniony tym samym osobom, co oryginalny plik, który został zablokowany. Jednak ponieważ zbyt wiele osób pobierało stary plik, warto ograniczyć liczbę osób, które mogą pobrać kopię.

    Aby to zrobić, kliknij plik prawym przyciskiem myszy i wybierz opcję Udostępnij.

    Jeśli udostępnisz ten plik każdemu w internecie za pomocą linku, warto zmienić to na Zastrzeżony.

    W sekcji Pobierz link, wybierz Zmień.

    Użyj listy rozwijanej, aby zmienić to ustawienie na Zastrzeżone.

    Oznacza to, że tylko osoby, którym udostępniłeś plik, mogą go otworzyć lub pobrać. Po prostu kliknij plik prawym przyciskiem myszy, wybierz opcję Udostępniji dodaj wszystkie e-maile lub grupy, do których chcesz zapewnić dostęp.

    Jeśli chcesz, aby każdy odwiedzający Twoją witrynę lub post w mediach społecznościowych, aby pobrać plik, lepszym podejściem jest skonfigurowanie osadzony formularz Google, w którym ludzie będą mogli zamiast tego prosić o dostęp do pliku.

    W ten sposób możesz upewnić się, że nie ma zbyt wiele osób pobiera plik i naraża konto Dysku Google na ryzyko zablokowania go przez Google.

    Related posts:


    7.04.2021