Jak usunąć „Kontynuuj oglądanie” z Netflix


„Kontynuuj oglądanie” to sekcja Netflix, który wyświetla programy i filmy, którą ostatnio oglądałeś w witrynie. Gdy oglądanie zostanie przerwane, możesz użyć tej sekcji, aby szybko wybrać ulubione programy z miejsca, w którym zostało przerwane.

Minusem tej sekcji jest to, że wyświetli listę nawet tych programów, które wcześniej nie zrobiłeś lubię. Wynika to z faktu, że lista obejmuje wszystkie programy z Twojej historii oglądania i wszystko, co kiedykolwiek oglądałeś na stronie.

Jeśli z jakiegoś powodu nie podoba ci się ta sekcja, możesz ją usunąć „Kontynuuj oglądanie” z Netflix, jak pokazano poniżej.

Usuń „Kontynuuj oglądanie” za pomocą aplikacji na telefon Netflix

Aby usunąć „Kontynuuj oglądanie” z Netflix, musisz usunąć elementy z historii oglądania Netflix. Gdy to zrobisz, nie będzie już wyświetlać tych programów w sekcji „Kontynuuj oglądanie”, dopóki nie odtworzysz ich ponownie.

  1. Uruchom Netflixna telefonie i dotknij profilu, którego używasz do oglądania programów.
    1. Stuknij w Więceju dołu ekranu.
      1. Wybierz opcję z napisem Kontona następnym ekranie.
        1. Przewiń w dół i znajdź swój profil na liście. Stuknij w swój profil, znajdź opcję Aktywność przeglądaniai stuknij w Widokobok niego.
          1. Zobaczysz historię oglądania Netflix. To programy i filmy, które oglądałeś na tej platformie. Aby usunąć element z sekcji „Kontynuuj oglądanie”, kliknij ikonę obok tego elementu na liście.
            1. Aplikacja będzie powiedz, że wybrany program zostanie usunięty z Twojej historii.
            2. Jeśli chcesz usunąć całą serię z sekcji „Kontynuuj oglądanie”, dotknij Ukryj serię. Na liście nie będą już wyświetlane żadne odcinki z wybranej serii w wierszu „Kontynuuj oglądanie” w serwisie Netflix.
              1. Jeśli chcesz usunąć w sekcji „Kontynuuj oglądanie” z serwisu Netflix, musisz ukryć wszystkie swoje programy. Przewiń w dół na bieżącym ekranie i dotknij Ukryj wszystko, aby to zrobić.
                1. Usunięcie elementów z sekcji „Kontynuuj oglądanie” zajmie trochę czasu, ale zazwyczaj trwa to mniej niż 24 godziny.
                2. Twoje zmiany zostaną zsynchronizowane na wszystkich urządzeniach, a sekcja zostanie usunięta z dowolnego miejsca na Twoim koncie Netflix.

                  Usuń „Kontynuuj oglądanie” za pomocą wersji internetowej Netflix

                  Możesz także usunąć wersję internetową „Kontynuuj oglądanie” za pomocą Netflix. Byłaby to bardziej idealna metoda, jeśli chcesz usunąć dużą liczbę programów i filmów z historii oglądania.

                  Nawigacja w wersji na komputery znacznie ułatwi proces.

                  1. Otwórz nową kartę w przeglądarce i przejdź do strony Netflix. Zaloguj się na swoje konto, jeśli jeszcze nie jesteś zalogowany.
                  2. Kliknij profil używany do oglądania treści w serwisie i kontynuuj.
                    1. Kliknij ikonę swojego profilu w prawym górnym rogu i wybierz opcję z napisem Konto. Otworzy się menu ustawień konta.
                      1. Przewiń w dół, znajdź swój profil, kliknij go i wybierz Wyświetl obok napisu Aktywność przeglądania. Nastąpi przejście do strony historii serwisu Netflix.
                        1. Zobaczysz listę programów i filmów oglądanych w serwisie Netflix . Kliknij ikonę obok programu, który chcesz usunąć z „Kontynuuj oglądanie”, a zostanie on usunięty.
                          1. Aby usunąć całą serię, kliknij ikonę obok jednego z odcinków tej serii i wybierz Ukryj serię.
                            1. Jeśli nie chcesz żadnych znaków „Kontynuuj oglądanie” na głównym ekranie Netflix, przewiń w dół do historii oglądania i kliknij opcję Ukryj wszystko. Ukryje wszystkie twoje programy w sekcji „Kontynuuj oglądanie”.

                            Ponieważ w programie „Kontynuuj oglądanie” nie będzie żadnych programów, Netflix usunie cała sekcja.

                            Użyj innego profilu do oglądania treści

                            Jednym z powodów, dla których niektórzy użytkownicy usuwają „Kontynuuj oglądanie” z Netflix, jest to, że nie nie chcą, aby pewne programy, które oglądają, pojawiły się na liście. Jeśli właśnie dlatego usuwasz sekcję, możesz faktycznie użyć innego profilu, aby osiągnąć to, co chcesz.

                            Netflix utrzymuje historie oglądania użytkowników rozdzielone według ich profili, a jeśli użyjesz innego profilu dla niektórych programów, te programy nie pojawią się w „Kontynuuj oglądanie” w głównym profilu.

                            Utwórz nowy profil w serwisie Netflix

                            1. Przejdź do witryny Netflix i zaloguj się na swoje konto.
                            2. Wybierz swój aktualny profil z listy na ekranie.
                            3. Kliknij ikonę swojego profilu w prawym górnym rogu i wybierz Zarządzaj profilami. Umożliwi to przeglądanie i dodawanie profili do konta.
                              1. Wybierz opcję z napisem Dodaj profilna następującym ekranie.
                                1. Netflix poprosi o podanie nazwy nowego profilu. Wpisz nazwę, zaznacz pole Dziecko, jeśli jest to profil dziecka (jeśli chcesz tylko treści przyjazne dzieciom ), i kliknij Kontynuuj.
                                  1. Profil zostanie natychmiast dodany do Twojego konta. Możesz go wybrać z listy profili na ekranie, aby go otworzyć.
                                  2. Usuń profil ze swojego konta Netflix

                                    Po zakończeniu oglądania programów w profilu dodatkowym możesz je usunąć, aby nikt nie mógł uzyskać dostępu do tego profilu i zobaczyć, co oglądałeś.

                                    1. Uruchom Netflix w przeglądarce i kliknij ikonę ołówka na obrazie dla swojego dodatkowego profilu.
                                      1. Poniższy ekran ma trzy przyciski na dnie. Kliknij ten, który mówi Usuń profil, aby usunąć profil ze swojego konta.
                                        1. Netflix zapyta, czy naprawdę chcesz usunąć profil i wszystkie powiązane z nim dane. Kliknij przycisk Usuń profil, aby usunąć profil.
                                          1. Profil zniknie z Twojego konta wszystkie twoje urządzenia.
                                          2. Czy udało Ci się usunąć „Kontynuuj oglądanie” na Netflix? Czy napotkałeś jakieś problemy? Daj nam znać w komentarzach poniżej.

                                            Related posts:


                                            19.05.2020